Bingo online

By | 10 augusti, 2014
Bingo spelas numera ofta på Internet med samma regler som i traditionellt bingospel.

Det är inte helt lätt att välja online spelsajt för bingo.

Internetbingo

Bingo spelas numera ofta på Internet med samma regler som i traditionellt bingospel. På de flesta bingosajterna finns också chatrum med möjlighet att mötas och chatta kring bingospelet. I Storbrittannien är det vanligaste online bingospelaren en tjej mellan 20 och 30 år.
Chatten ger gemenskap och samspel mellan onlinebingospelarna och har ofta sitt helt egna språk. Chattrummen i en onlinebingohall har också en chattmoderatorer. Chattmoderatorerna kan också dela ut särskilda chattvinster till spelarna som chattar.

Bingo

Det finns cirka 100 bingohallar i Sverige och alla hallar har ideella föreningar som driftansvariga. Det är ofta i form av ett företag som ägs av flera föreningar. De flesta av föreningarna har idrottsverksamhet och ett av kraven för att få tillstånd är att föreningarna har en omfattande ungdomsverksamhet.
Det är Länsstyrelsen som utfärdar lotteritillstånd för Bingohallarna och som också sköter kontrollen och beslutar vilka föreningar som får bedriva bingoverksamhet.
Bingohallarna är mycket viktiga för föreningslivet. Sedan bingoverksamheten startade i Sverige på 1960-talet har den genererat mer än 10 miljarder kronor till föreningslivet. Dessa pengar är mycket viktiga för många föreningar eftersom stat, landsting och kommuner har minskat sina bidrag.

Högsta tillåtna kontantvinsten när man spelar i en bingohall är ett basbelopp med undantag för vissa special arrangemang, som t.ex. Riksbingo då man spelar samtidigt i flera hallar.